Chicago vo štvrtom zápase série s Phoenixom bez Hossu, Torres s dištancom

18.04.2012 Celý región

Chicago 18. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa bude vo štvrtom zápase série 1. kola play off zámorskej NHL s Phoenixom chýbať Chicagu Blackhawks. Zranenie, ktoré utŕžil v noci na stredu po nešetrnom zákroku Raffiho Torresa, mu podľa trénera Blackhawks Joela Quennevilla neumožní štartovať.

Hossu so zranením v hornej časti tela už síce prepustili z nemocnice do domácej starostlivosti, no termín jeho možného návratu na ľad je zatiaľ neznámy.

Do štvrtého zápasu série, ale nezasiahne ani Torres, ktorému disciplinárka na neurčito pozastavila činnosť a na piatok ho aj predvolala do úradu v New Yorku.

Útočník Coyotes skolil Hossu už v prvej tretine duelu a slovenský reprezentant po zákroku asi minútu bez pohybu ležal na ľade pred striedačkou "jastrabov".

Po vyšetreniach ho lekári prepustili a Blackhawks dúfajú, že sa jeho stav čoskoro zlepší natoľko, aby mohol v sérii, v ktorej Coyotes vedú 2:1 na zápasy, pokračovať.

"Hossa utrpel zranenie hornej časti tela v prvej tretine. Po prvom ošetrení na ľade sa podrobil v nemocnici ďalším testom, ktoré ukázali povzbudivé výsledky. Z nemocnice ho prepustili a klub ho bude teraz doma pozorne monitorovať. Očakávame plné zotavenie, no dobu liečby ešte nedokážeme určiť," uviedol vo vyhlásení lekár Chicaga Michael Terry.

Rozhodcovia Torresa za zákrok vôbec nepotrestali, čo veľmi pobúrilo trénera Chicaga Joela Quennevilla. "Bol to brutálny zákrok. Presne som videl, čo sa stalo. Udialo sa to priamo predo mnou. Dnešný výkon rozhodcov je hanba," uviedol Quenneville.
 

Vyberte región